Rol: Voorzitter

Bert Reul

Bert Reul is een ervaren professional met een ruime achtergrond en uitgebreide ervaring in het hoger onderwijs. Hij heeft een brede academische basis en heeft zich gespecialiseerd in Strategisch Management, Management Development, Human Resources Management en Kwaliteitsmanagement.

In 1999 behaalde Bert Reul zijn Master of Business Administration (MBA) aan de Portsmouth University in het Verenigd Koninkrijk, met een nadruk op Strategisch Management, Management Development, en Human Resources Management.

Bert Reul heeft gedurende zijn carrière verschillende functies bekleed in het onderwijs en management, waaronder

  • Directeur van Rotterdam Academy;
  • Voorzitter van de Directie van het Instituut voor Commercieel Management aan de Hogeschool Rotterdam;
  • Interim-directeur van Rotterdam Business School en van de opleidingen HES Management aan de Hogeschool Rotterdam;
  • Hoofd van de International School of Economics Rotterdam (ISER), en docent en clustercoördinator bij ISER.

Hij heeft ook lesgegeven aan verschillende andere instellingen en opleidingen, zoals de EUROBIS MBA-opleiding en de HES/Portsmouth MBA-opleiding en bij commerciële bachelors van de Haagse Hogeschool.

Op internationaal niveau is Bert Reul betrokken geweest bij verschillende netwerken en organisaties, zoals het Comité Scientifique van Idrac École de Commerce Supérieure in Lyon en het Riba-netwerk in samenwerking met Artevelde in Gent. Hij heeft ook bijgedragen aan de organisatie van evenementen zoals de Global Entrepreneurship Week en heeft deelgenomen aan projecten en samenwerkingsverbanden in onder andere Zuid-Amerika.

Gedurende zijn loopbaan is Bert steeds bezig geweest met de ontwikkeling van het onderwijs. Dat betrof niet alleen een veelheid van nieuwe bachelor en Associate degree opleidingen, maar ook de onderwijskundige ontwikkelingen binnen de opleidingen zelf.

Doordat hij zo goed als alle rollen binnen een onderwijsomgeving heeft vervuld, kon hij vanuit deze expertise en vanuit enthousiasme en gedrevenheid gedurende vele jaren samen met zijn mensen werken aan nog beter onderwijs voor zijn studenten.

Home » Onze mensen » Bert Reul