Over AeQui

AeQui (uitgesproken als “Eekwie”) is afgeleid van het Latijnse voorvoegsel dat staat voor gelijkwaardigheid en billijkheid. Dit concept vormt de kern van onze benadering, in samenwerking met onze opdrachtgevers bij het beoordelen van de kwaliteit in het hoger onderwijs.

Wat kenmerkt ons?

Kwaliteit staat voorop, zonder dat het zwaar of ingewikkeld wordt. Onze klanten beschrijven ons als licht en open in onze samenwerking en handelswijze.

Ons verhaal

Het ontstaan van AeQui

Ruim twee decennia geleden begon René met visitaties, een pad dat hij min of meer toevallig insloeg en dat uiteindelijk leidde tot de oprichting van AeQui.

Na wat omwegen besefte hij dat zijn ware passie lag bij het uitvoeren van visitaties. “Als je een visitatie goed uitvoert, draagt dat bij aan ontwikkeling van het onderwijs”, is zijn overtuiging.

“Zo kan het ook!”

Als voormalig directeur van diverse masteropleidingen bij Schouten & Nelissen, kreeg Lisa regelmatig te maken met visitaties vanuit de opleidingskant. Toen AeQui betrokken was bij een van haar heraccreditaties, ervoer ze een constructieve benadering die daadwerkelijk bijdroeg aan de ontwikkeling van de opleiding. 

Lisa besefte: “Zo kan het dus ook!” en maakte de overstap naar AeQui. In eerste instantie nam ze de rol van voorzitter op zich, maar later besloten René en zij gezamenlijk de verdere basis te vormen van AeQui als directie.

De kracht van onze combinatie

René heeft een technische achtergrond, terwijl Lisa een achtergrond heeft in de geesteswetenschappen.

Hoewel ons vertrekpunt misschien verschilt, delen we dezelfde motivatie. Op die manier houden we elkaar scherp.

“Ik heb het als bijzonder ervaren dat een proces, waar toch veel formele toeters en bellen omheen hangen, als een dergelijke positieve ervaring is beleefd. Uiteraard ook het resultaat, maar vooral de gedegen voorbereiding, het respect en de oprechte interesse waarmee jullie ons tegemoet traden heb ik als zeer waardevol ervaren. Hiermee hebben we een kans gekregen ons in alle facetten te laten zien.” – Directeur Dansacademie

Werken met AeQui

Bij het werken met AeQui ervaren onze klanten korte lijnen en persoonlijke contact. Lisa en René fungeren als directe aanspreekpunten. Onze voorzitters en secretarissen maken deel uit van het panel, zorgvuldig gekozen en passend bij onze werkwijze. 

We geloven dat een goed uitgevoerde beoordeling nieuwe inzichten kan bieden en de opleiding kan stimuleren. Het brengt beweging op gang. We streven naar een persoonlijk contact gedurende het hele visitatietraject.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Of wil je sparren met ons? Neem contact op voor de mogelijkheden.