Met regelmaat krijgen we positieve reacties terug na de afronding van een visitatie. We menen op een nieuwsgierige manier, met een open en verfrissende blik ons werk te doen. En met veel plezier en overtuiging dat we een bijdrage leveren aan de kwaliteit van het hoger onderwijs. Dan is het fijn als dat door opdrachtgevers wordt herkend.
Hier enkele van de kenmerkende reacties – die ons een beetje deden blozen.

Directeur Dansacademie:
Nu het formele proces achter de rug is en we wachten op de toekenning vanuit de NVAO, wil je namens mijn hele team, docenten en studenten, maar ook vooral persoonlijk nog een keer bedanken voor de ongelofelijk plezierige en kwalitatieve samenwerking.
Ik heb het als bijzonder ervaren dat een proces, waar toch veel formele toeters en bellen omheen hangen, als een dergelijke positieve ervaring door de academie is beleefd.
Uiteraard heeft het resultaat daar ook een grote bijdrage in, maar het gaat vooral om de gedegen voorbereiding, het respect en de oprechte interesse waarmee jij en de commissie ons tegemoet traden die ik en zij als zeer waardevol heb ervaren. Hiermee hebben we een kans gekregen ons in alle facetten te laten zien.

Opleidingsdirecteur Universiteit:
Ik (en wij) kijken er met een heel goed gevoel op terug. De uitkomst stelt ons tevreden, maar eigenlijk nog meer het hele proces. De visitatie voelde op het moment zelf niet als een ‘examen’ maar als een goede, open, soms stevige, kritische, maar altijd constructieve dialoog. Iedereen die met de commissie gesproken had, had het gevoel zijn zegje te kunnen doen. Aan de andere kant heeft de visitatie, door de vragen en opmerkingen van de commissie al direct discussies losgemaakt met aanknopingspunten om sommige zaken nog wat beter te doen. En ik was bijzonder blij met het enthousiasme na afloop van de commissieleden, zowel over het proces als onze opleiding.
En ik moet zeggen, eigenlijk straalden jullie bovenstaande al van het begin af aan uit (ik bedoel: het accreditatieproces is niet alleen een ‘examen’ maar ook een dialoog om beter van te worden) en dat was ook de belangrijkste reden waarom we toentertijd voor AeQui gekozen hebben!

 

Wilt u meer weten over onze nieuwsgierige en verfrissende manier van visiteren? Neem gerust contact met ons op!